Menlo Electric zostaje autoryzowanym partnerem FoxESS

July 22, 2021

Menlo Electric dołączyło do grona oficjalnych partnerów FoxESS Polska. Decyzja uzasadniona jest bardzo dynamicznym wejściem producenta na rynek otowoltaiczny. FoxESS jest obecnie najczęściej wybieraną marką falowników w Polsce. Od początku obecności na rynku FoxESS zagwarantował sobie silną pozycję, stając się jednym z kluczowych dostawców inwerterów na terenie kraju.

„Współpraca z Menlo Electric jest naszym naturalnym wyborem z uwagi na ukierunkowanie na najlepsze i najprężniej działające firmy fotowoltaiczne w Polsce. Zarówno FoxESS jak i Menlo Electric kierują się tymi samymi wartościami – jakość wykonania, dobra obsługa i bieżący kontakt z instalatorami oraz klientami. Dzięki profesjonalnemu podejściu do obsługi klienta oraz rozbudowanej sieci sprzedaży, Menlo Electric zdobywa kolejnych zadowolonych klientów, osiągając w każdym miesiącu znaczące przyrosty sprzedaży”- mówi Tomasz Walczyk, Country Manager FoxESS Polska.

FoxESS oferuje klientom dodatkowe korzyści, takie jak stworzenie pierwszego w Polsce programu lojalnościowego dla instalatorów fotowoltaiki FOX TEAM.

„Uruchamiając program lojalnościowy FOX TEAM dla instalatorów fotowoltaiki, chcemy docenić inagrodzić najlepszych instalatorów PV na rynku za wybór jakości falowników FoxESS i solidną pracę. Tworząc elitarną grupę Profesjonalnych Instalatorów wspieramy najlepszych z którymi będziemy wymieniać się doświadczeniami nacorocznych zamkniętych spotkaniach FOX TEAM” - podkreśla Tomasz Walczyk.

„FOX TEAM daje nam gwarancję, że instalatorzy wprowadzający falowniki FoxESS do swojej oferty pozostaną przy nich na dłużej. FoxESS w standardzie oferuje najdłuższą na rynku 12-letnią gwarancję, a w ramach programu lojalnościowego istnieje możliwość wydłużenia tego okresu, co jest nowością na rynku fotowoltaicznym” — dodaje Marcin Ślęzak, Commercial Director Menlo Electric.

Spółka FoxESS od stycznia 2021 dostarcza na polski rynek nowoczesne falowniki, gotowe do rozbudowy o magazyny energii, co w związku z planowanymi zmianami w systemie opustów spowodowało zwiększenie zainteresowania rozwiązaniami dostarczanymi przez producenta.

„Polski rynek jest rozgrzany od 2018 roku ze względu na programy wsparcia prosumentów. FoxESS utworzyło polski oddział i lokalny zespół serwisowy, aby zapewnić szybką reakcję i kompleksową obsługę polskich klientów. Działania związane z obsługą iwsparciem instalatorów na różnych etapach procesu instalacji przynoszą oczekiwane rezultaty, co potwierdza słuszność obranego kierunku i ekspansji narynek polski” — podkreśla Michael Zhu, CEO FoxESS Chiny.

Menlo Electric w swoich działaniach skupia się na dostarczaniu swoim klientom komponentów z najwyższej półki. Osiąga to poprzez budowanie długofalowych relacji z cenionymi, globalnymi producentami, z którymi współpracuje na polskim i europejskim rynku.

„FoxESS to partner, z którym rozszerzamy dystrybucję nie tylko na terenie Polski, ale również w krajach europejskich, w których mamy już swoich stałych kontrahentów. Wspólnie planujemy sprzedaż 30 MW, a kalendarz dostaw produktów FoxESS jest już zapełniony do końca 2021 roku”— informuje Marta Walendzewicz, Członek Zarządu Menlo Electric.

Aby sprostać tak dużym oczekiwaniom oraz wciąż rosnącemu zapotrzebowaniu, FoxESS uruchomił nową fabrykę zlokalizowaną w miejscowości Wenzhou w Chinach, która na powierzchni łącznej 110 000 m2 gwarantuje imponującą zdolność produkcyjną na poziomie 11 GW dla falowników i 800 MWh dla baterii. Takiego zaplecza produkcyjnego nie ma żaden inny dystrybutor falowników fotowoltaicznych!

Wszystko, czego
potrzebujesz

Skompletuj swoje zamówienie w jednym miejscu
– szybko, łatwo i bez przeszkód!