Seraphim Solar i Menlo Electric budują silne partnerstwo w Europie Środkowej

April 24, 2021

Seraphim i Menlo Electric podpisały umowy dotyczące dystrybucji ponad 100 MW modułów fotowoltaicznych do końca 2021 roku w państwach Europy Środkowej. Celem współpracy jest zwiększenie udziału cenionego producenta na rynkach regionu.

„Cieszymy się, że możemy współpracować z Menlo Electric, wspólnie rozwijając polski i środkowoeuropejski rynek” - powiedział Polaris Li, Prezes Zarządu Seraphim. „Nasza współpraca nie będzie ograniczać się tylko do dostarczania naszych najnowszych modułów fotowoltaicznych o wysokiej wydajności, ale także do profesjonalnego wsparcia technicznego i marketingowego. Menlo Electric jest doświadczonym graczem na rynku energetyki odnawialnej, dlatego nie możemy się doczekać naszej współpracy. ”

Nawiązanie partnerstwa jest zgodne ze strategią Menlo Electric. Marta Walendzewicz, Członek Zarządu Menlo Electric, wyjaśnia: „Naszą misją jest dostarczanie instalatorom i hurtownikom w Europie Środkowej urządzeń najwyższej jakości od uznanych producentów. Większość naszych towarów sprowadzamy przez port w Gdańsku, który posiada lepszą lokalizację do obsługi tego regionu Europy niż bardziej odległe Hamburg i Rotterdam. Dzięki temu możemy zaoferować atrakcyjne ceny i wygodną logistykę. ”

Menlo Electric dostarcza już sprzęt i usługi do 6 państw Europy, co jest wstępem do budowy silnej pozycji regionalnej. „Nieustannie poszukujemy przedstawicieli handlowych i partnerów na naszych priorytetowych rynkach” - podsumowuje Marta Walendzewicz.

Obecnie Menlo Electric skupia się na promocji nowej linii modułów Seraphim, w tym modeli SRP-370-BMB-HV i SRP-440-BMA-HV. Moduły o mocy 370 Wp w czarnej ramie posiadają dogodne wymiary 1755 x 1038 mm oraz 15-letnią gwarancję na materiały i wykonanie, dlatego przede wszystkim przyciągają uwagę instalatorów domowych systemów fotowoltaicznych. Moduły o mocy 440 Wp dostępne są zarówno w srebrnej, jak i w czarnej ramie.

Wszystko, czego
potrzebujesz

Skompletuj swoje zamówienie w jednym miejscu
– szybko, łatwo i bez przeszkód!