Sungrow umacnia swoją pozycję w Polsce poprzez współpracę z Menlo Electric

May 11, 2021

Menlo Electric zostało autoryzowanym dystrybutorem inwerterów jednego z globalnych liderów branży, firmy Sungrow. Poza samymi produktami, Menlo Electric zapewni również lokalne wsparcie techniczne dla instalatorów.

Nawiązanie partnerstwa ze spółką Menlo Electric jest kolejnym krokiem Sungrow w realizacji misji „Czysta energia dla wszystkich”. „Chcemy zrewolucjonizować rynek energii i zapewnić rzeczywistą wartość dodaną i moc. Starannie dobieramy naszych partnerów, zgodnie z najwyższymi wymaganiami dotyczącymi jakości i zaufania. Dzięki Menlo Electric rozszerzamy naszą sieć dystrybucji i wysokiej jakości usług na polskim rynku ” - mówi Jeremy Powell, Dyrektor Dystrybucji Sungrow w Europie.

„Regularnie poszerzamy ofertę Menlo Electric o produkty sprawdzonych, światowych producentów, dlatego zdecydowaliśmy się na inwertery marki Sungrow. Szacuje się, że jedna szósta mocy instalacji PV na świecie jest oparta na falownikach Sungrow. Liczymy na to, że nasza współpraca przyczyni się do uzyskania przez Sungrow pozycji w regionie Europy Środkowej porównywalnej do tej na rynku globalnym” – tłumaczy Marcin Ślęzak, Dyrektor Handlowy Menlo Electric.

Marta Walendzewicz, Członek Zarządu Menlo Electric, przedstawia plany spółki następująco: „Celem Menlo Electric jest zapewnienie instalatorom i hurtownikom na terenie Europy Środkowej najwyższej jakości sprzętu i usług potrzebnych do realizacji inwestycji fotowoltaicznych. Firma już teraz obsługuje klientów z sześciu państw europejskich. W 2021 roku planujemy poszerzenie swojej działalności o kolejne cztery kolejne kraje.”

Sungrow szczyci się ponad 24-letnią historią na rynku, a jej produkty są zainstalowanew ponad 150 państwach. Falowniki Sungrow charakteryzują się wysoką jakością i estetyką wykonania oraz możliwością szybkiego montażu. Misją Sungrow jest unowocześnienie branży fotowoltaicznej, dążąc do stania się globalną firmą najwyższej klasy. Do końca 2020 roku produkty Sungrow zostały zamontowane w instalacjach o łącznej mocy ponad 154 GW.

Wszystko, czego
potrzebujesz

Skompletuj swoje zamówienie w jednym miejscu
– szybko, łatwo i bez przeszkód!